Ons bestuur

Het bestuur van Stichting Aviosim Nederland bestaat uit vier leden. Guido van Wijngaarden is ons technisch genie en heeft geen specifieke portefeuille. Hij ondersteunt de andere bestuursleden waar mogelijk en waar nodig en zorgt er daarnaast voor dat de projecten technisch kunnen blijven voortbestaan.

Beweeg je muis over een bestuurslid voor de contactmogelijkheden. Wil je een bestuurslid bellen en bekijk je deze pagina op je telefoon? Druk dan op het telefoontje en je belt automatisch het bestuurslid op!

 

Ron van Houten
Voorzitter
Damien van der Aart
Penningmeester
Ritchie Eestermans
Secretaris
Guido van Wijngaarden
Bestuurslid

Voorzitter

Ron van Houten

A long, long time ago. Of wel heel, heel lang geleden, exact 13 jaar, bezocht ik voor het eerst de Aviodrome in Lelystad.
Ik liep Kees Hensen tegen het lijf, de vrijwilliger coördinator, en vroeg hem brutaal of de Aviodrome flightsimulators had. Kees keek mij even aan, en antwoorde ja hoor we hebben een Link trainer, als je niet weet wat het is google dan maar even. Binnen no time was ik aan het fröbelen met de Link trainer. Tussentijds had ik wel een witte flightsimulator zien staan, maar deze was altijd dicht als ik langs kwam. Op enig moment gaf de Link trainer een knal, en overleed ter plekke. Ik had die dag niets meer te doen en liep door het museum toen ik die witte flightsimulator (RFS) open zag staan.
Toen begon de ellende “ik kwam Guido tegen” Ik liep naar de deur opening en vroeg of ik even mocht komen kijken. Guido reageerde spontaan, natuurlijk neem plaats op de captain seat. Voor ik het wist zat ik met een gamepad in mijn handen (de yoke werkte toen nog niet zoals de meeste controls), en Guido zei probeer maar op Rotterdam te landen.
Ik heb Rotterdam nooit gevonden, ik ben er vol overheen gevlogen, ik weet niet of het komt door mijn 020 achtergrond, maar ik heb heel Rotterdam gemist.
Mijn volgende vraag aan Guido was of hij hulp nodig had, en deze antwoorde de vraag min of meer direct met ja, bel me binnenkort maar even voor een afspraak. Samen zijn we begonnen met een PC van het NLR, en de computers van Guido zijn werk. De PFD, EICAS en de ND schermen waren niet vooruit te branden, niet zo zeer dat de Pc’s traag waren, maar er zaten geen AGP videokaarten in, waardoor het eigenlijk voor geen meter liep, maar lol hadden we zeker.
Guido, een van de krachten achter NL-2000 vroeg of ik kom programmeren, ik antwoorde, kan ik het leren. Door Guido zijn eindeloos geduld staan er vanaf NL-2000 versie 3 flats, bomen, hoogspanningsmasten, windmolens en treinen van mijn hand, de meeste bomen waren al neergezet door Joop Mak, net als de windmolens en hoogspanning masten. Mijn specialiteit waren flats, en een paar treinen die dwars op de rails stonden, deze heb ik goed neergezet zoals het hoort. Ik heb een stads spoorweg achtergrond, of wel metro, en weet dat treinen slecht rijden als ze dwars op het spoor staan, althans tegenwoordig.
De situatie verslechterde nog meer toen Damien aan boord kwam. Deze kwam een keer met Will Klijn mee naar de Aviodrome, hij was amper 16 jaar oud. Ik weet nog dat ik zijn vader aan de lijn kreeg, wat zijn zoon dan ging doen bij ons. Paps was een beetje ongerust, wat ik toen wel begreep.

We hebben samen alles wel meegemaakt. Het overlijden van Kees Hensen, het faillissement van de Aviodrome, de doorstart door Libema, en de mislukte samenwerking met Onlinesim, die niet meer bestaat. Maar ook leuke dingen die op ons pad kwamen. Aviosim werd opgericht, althans de domein naam, later werden we een stichting “Stichting Aviosim Nederland” door de inzet van Frank van Os, de komst van de F-104, de towersim en de 737-800

We hebben diverse webwinkels, een ANBI certificering. Waarvan ik toen zei, Damien dat lukt toch niet, er zijn daar te strenge regels voor. Ik had het weer mis, wat ik opnoem is een klein deel wat achter de schermen gebeurt, we blijven achter de schermen hard werken om alles optimaal te laten functioneren binnen Aviosim.
Guido en ik dachten alles onder controle te hebben, maar Damien en Ritchie blijven ons verbazen zoals de affiliaties contacten met bedrijven zoals KLM, Coolblue, Bol.com en ga zo maar door.
Waar ik vooral trots op ben, zijn onze vrijwilligers, die dagelijks onze bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen in de Aviodrome. Ik zou graag iedereen willen noemen, maar dat is gewoon te veel.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd met Renske. We wonen in Almere met onze 2 Britse kortharen die al aardig op leeftijd zijn. 2 gezellige ouwe kerels die ons dagelijks bespelen om iets voor elkaar te krijgen.
Ik ben werkzaam bij het GVB als Operator OCC bij de centrale verkeersleiding in Amsterdam. Daarvoor heb ik 5 jaar bus gereden in Amsterdam, en daarna nog eens 16 jaar Metro bestuurder geweest.
Daarvoor heb ik nog 8 jaar gewerkt bij Herda verlichting in Amsterdam op de vrachtwagen om het chauffeurs vak onder de knie te krijgen. Ik realiseer me nu pas dat ik al 40 jaar (vanaf 1977) aan het werk ben.
Heeft dat iets te maken met mijn vooropleiding, totaal niet. Ik ben eigenlijk een afgestudeerd kok, maar beoefen deze skills alleen nog bij bijzondere gelegenheden met vrienden en een goed glas.

Penningmeester

Damien van der Aart

Ooit ben ik eens toevallig via een vervlogen netwerk voor online luchtvaart in contact gekomen met Ron van Houten en na een succesvol dagje meedraaien achter de SARP en in de Simulator werd besloten om vaker naar Lelystad af te reizen. Van het één kwam het ander en al snel was ik aangemeld als vrijwilliger bij de Aviodrome.

Na de verhuizing van onze simulator uit de hoek naar een meer centrale locatie in de expositiehal is alles steeds sneller gegaan. Ik voelde me steeds meer betrokken met het project en ik werd ook steeds meer betrokken bij het project. Voor het gemak is de naam Aviosim in het leven geroepen (samentrekking Aviodrome en Simulator) en na mijn aanmelding bij het NL 2000 team ben ik als project leider met Tom en Ron aan de gang gegaan. Nadat we via een lokaal domein een forum, kalender en website met wat algemene informatie hadden opgebouwd is er gekozen om het domein www.aviosim.org vast te leggen.

In 2010 ben ik er een paar maanden tussenuit geweest. Na de middelbare school koos ik voor een sabbatical naar Peru alwaar ik, vrijwillig, Engels heb gedoceerd en waar ik Spaans heb geleerd.

In januari 2011 regelde Frank van Os met een bevriend notaris dat we onder gunstige omstandigheden een stichting op konden richten. Ron, Tom, Frank en ikzelf hebben namens NL-2000 zitting genomen in het bestuur. Als penningmeester heb ik natuurlijk genoeg te doen. Niet alleen de donaties maar ook de webshop (sales) vallen onder mijn directe verantwoordelijkheid en na onze samenwerking met Sismo Soluciones (www.sismo-soluciones.com) en Simworld (www.simworld.pl) heb ik voor de stichting een hele webwinkel opgezet die ik nu samen met het team beheer. Inmiddels is onze portefeuille aardig uitgebreid. We hebben Clear to Sim (Spanje), Flybycockpits (Portugal), Skalarki (Groot-Brittannië) en een SimCor (Dubai) mogen verwelkomen als partners.

Doe ik ook nog iets naast Aviosim? Gelukkig wel! Ik ben in 2017 begonnen met de master (LLM) Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Deze master richt zich met name op het internationale (vastgoed)contractenrecht, ondernemings- en insolventierecht. Mijn kennis en vaardigheden gebruik ik ook binnen een andere uit de hand gelopen hobby in de vorm van mijn eigen kantoor. AE Advies & Beheer heeft zich gespecialiseerd in juridische advisering van MKB, stichtingen en verenigingen alsmede particulieren bij bezwaar- en beroepsprocedures. Daarnaast ondersteunen wij diverse VVE’s en bedrijven met hun financiële administratie en verzorgen wij hun belastingaangiftes.

Secretaris

Ritchie Eestermans

Een verhaaltje schrijven over jezelf… ergens is dat toch altijd lastig; waar begin je? Helemaal bij het begin? 24 jaar geleden ben Ik in Den Haag geboren. Of toch iets recenter? Na mijn terugkomst uit Florida, Amerika voor stage, ben ik begonnen bij Aviosim in januari 2015. Na een goed jaar dienst gedaan te hebben als vrijwilliger, ben ik aangetreden als secretaris in het bestuur in maart 2016. Een hoop van jullie kennen mij, maar er zijn helaas nog steeds een hoop gezichten die ik nog niet gezien heb. Veel van deze gezichten zijn nieuwe vrijwilligers die ik nog niet heb kunnen ontmoeten. Dit komt, naast een drukke werkweek (waarover straks meer) voornamelijk door het rustig aan doen dat ik verplicht ben vanwege het breken van twee vingers… au… aan elke hand heen. Helaas heb ik bijna alles op een lager pitje moeten zetten. Dit verhaal voor jullie wordt nu dan ook heel langzaam met maar twee vingertjes getypt, omdat ik nog niet al mijn vingers mag en kan gebruiken.

Binnen Aviosim ben ik voornamelijk bezig met het efficiënter maken van de regulieren bestuurs- en bedrijfsprocessen. Hiernaast verwerk ik ook de nieuwe aanmeldingen en onderhoud ik de algemene ledenadministratie.

Toen ik begon bij Aviosim in 2015, was ik zoals vermeld net terug uit Amerika. Vanuit mijn studie International Financial Management and Control liep ik daar stage op de Cost Control afdeling van een Business-to-Business reisbureau. Mijn gehele studie heb ik gewjid aan financial control en financiële zaken in het algemeen. Na terugkomst en bij Aviosim gestart te zijn, werd ik aangenomen op het hoofdkantoor van de Koninklijke KPN. Hier begeleide ik de financial controllers en de managementinformatie verstrekkers in het maken van management rapportages. Ik voelde mij hier zo op mijn plek dat KPN ook mijn thuisbasis is geweest voor mijn scriptie. Hierin heb ik onderzoek gedaan naar de communicatielijnen tussen financial control en managementinformatie (ik zal hier niet te veel in detail treden; ik heb er gelukkig een mooi cijfer mee gehaald en was toen officieel Bachelor of Science, maar het is een typisch economisch onderzoek… hoop stof… best saai).

Zoals men zegt komt aan al het goede een eind. Ik moest mijn vleugels uitslaan en het KPN-moedernest verlaten. Na KPN ben ik overgestapt naar de HEMA als financial controller (en geloof mij: ik deed meer dan alleen rookworsten tellen! Maar net zoals mijn scriptie: hoop economie, hoop financiën, dus best saai). Elke dag ging ik braaf op-en-neer tussen Den Haag en Amsterdam Noord aldaar het hoofdkantoor (voor ingewijden: Support Office) zat. Dit kosten mij qua reistijd 4 uur op een dag en heeft een hoop van mijn leven opgeslokt.

Ik zag gelukkig op tijd in dat het lange reizen niet vol te houden was en ben toen na 9 maanden van heel HEMA-trendy naar heel gewoon gegaan: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”. Dat is nu mijn motto, sinds begin september ben ik werkzaam op de financiële afdeling van Klaverblad Verzekeringen.

En voor je het weet, zijn we aangekomen in het heden. Dit is even in het kort wie ik ben en wat ik doe.

Bestuurslid

Guido van Wijngaarden

Ik ben ooit begonnen als software engineer en ben nu architect en security expert bij Atos Nederland.
Mijn vader het een drukkerij en daar mocht ik spelen met de Apple II.
Al gauw had ik mijn eerste Flightsimulator SubLogic FS1 bemachtigd. Een illegale copy, omdat het toen nog niet op de markt verschenen was.
Drie strepen en wat getallen, meer was het niet, maar het gaf je het gevoel dat je vloog.
Rond 1997 heb ik samen met een team enthousiasten NL2000 opgericht waar ik op dit moment voorzitter van ben.
Al gauw werd NL2000 een groot succes en kwamen er veel bedrijven op ons af.
Een van deze bedrijven was het NLR en heb ik samen met het NLR gesleuteld aan de software van NL2000.
Vanuit deze samenwerking is uiteindelijk het project in het Aviodrome ontstaan toen het NLR de Droge Zee ging vervangen door de Grace.
De Droge Zee ging naar het Aviodrome en vanuit NL2000 kreeg ik de rol als projectleider om dat ding aan te sluiten.
Zelf had ik er naast NL2000 veel te weinig tijd voor en was blij verast toen Ron zijn hulp aanbood.
Hij heeft nog steeds zijn bedenkingen bij deze actie, maar wij zijn er heel blij mee.
Deze hobby groeide uit tot iets groters en daarom is stichting Aviosim opgericht.
Op dit moment bemoei ik me hoofdzakelijk met de techniek en de software. Als bestuurslid ben ik betrokken bij alle projecten binnen Aviosim.
Ik heb onder andere de interface software gebouwd die nu in de Droge Zee draait.
Toekomst plannen maak ik niet, die lopen namelijk altijd uit de hand.

Voorzitter

Ron van Houten

A long, long time ago. Of wel heel, heel lang geleden, exact 13 jaar, bezocht ik voor het eerst de Aviodrome in Lelystad.
Ik liep Kees Hensen tegen het lijf, de vrijwilliger coördinator, en vroeg hem brutaal of de Aviodrome flightsimulators had. Kees keek mij even aan, en antwoorde ja hoor we hebben een Link trainer, als je niet weet wat het is google dan maar even. Binnen no time was ik aan het fröbelen met de Link trainer. Tussentijds had ik wel een witte flightsimulator zien staan, maar deze was altijd dicht als ik langs kwam. Op enig moment gaf de Link trainer een knal, en overleed ter plekke. Ik had die dag niets meer te doen en liep door het museum toen ik die witte flightsimulator (RFS) open zag staan.
Toen begon de ellende “ik kwam Guido tegen” Ik liep naar de deur opening en vroeg of ik even mocht komen kijken. Guido reageerde spontaan, natuurlijk neem plaats op de captain seat. Voor ik het wist zat ik met een gamepad in mijn handen (de yoke werkte toen nog niet zoals de meeste controls), en Guido zei probeer maar op Rotterdam te landen.
Ik heb Rotterdam nooit gevonden, ik ben er vol overheen gevlogen, ik weet niet of het komt door mijn 020 achtergrond, maar ik heb heel Rotterdam gemist.
Mijn volgende vraag aan Guido was of hij hulp nodig had, en deze antwoorde de vraag min of meer direct met ja, bel me binnenkort maar even voor een afspraak. Samen zijn we begonnen met een PC van het NLR, en de computers van Guido zijn werk. De PFD, EICAS en de ND schermen waren niet vooruit te branden, niet zo zeer dat de Pc’s traag waren, maar er zaten geen AGP videokaarten in, waardoor het eigenlijk voor geen meter liep, maar lol hadden we zeker.
Guido, een van de krachten achter NL-2000 vroeg of ik kom programmeren, ik antwoorde, kan ik het leren. Door Guido zijn eindeloos geduld staan er vanaf NL-2000 versie 3 flats, bomen, hoogspanningsmasten, windmolens en treinen van mijn hand, de meeste bomen waren al neergezet door Joop Mak, net als de windmolens en hoogspanning masten. Mijn specialiteit waren flats, en een paar treinen die dwars op de rails stonden, deze heb ik goed neergezet zoals het hoort. Ik heb een stads spoorweg achtergrond, of wel metro, en weet dat treinen slecht rijden als ze dwars op het spoor staan, althans tegenwoordig.
De situatie verslechterde nog meer toen Damien aan boord kwam. Deze kwam een keer met Will Klijn mee naar de Aviodrome, hij was amper 16 jaar oud. Ik weet nog dat ik zijn vader aan de lijn kreeg, wat zijn zoon dan ging doen bij ons. Paps was een beetje ongerust, wat ik toen wel begreep.

We hebben samen alles wel meegemaakt. Het overlijden van Kees Hensen, het faillissement van de Aviodrome, de doorstart door Libema, en de mislukte samenwerking met Onlinesim, die niet meer bestaat. Maar ook leuke dingen die op ons pad kwamen. Aviosim werd opgericht, althans de domein naam, later werden we een stichting “Stichting Aviosim Nederland” door de inzet van Frank van Os, de komst van de F-104, de towersim en de 737-800

We hebben diverse webwinkels, een ANBI certificering. Waarvan ik toen zei, Damien dat lukt toch niet, er zijn daar te strenge regels voor. Ik had het weer mis, wat ik opnoem is een klein deel wat achter de schermen gebeurt, we blijven achter de schermen hard werken om alles optimaal te laten functioneren binnen Aviosim.
Guido en ik dachten alles onder controle te hebben, maar Damien en Ritchie blijven ons verbazen zoals de affiliaties contacten met bedrijven zoals KLM, Coolblue, Bol.com en ga zo maar door.
Waar ik vooral trots op ben, zijn onze vrijwilligers, die dagelijks onze bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen in de Aviodrome. Ik zou graag iedereen willen noemen, maar dat is gewoon te veel.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd met Renske. We wonen in Almere met onze 2 Britse kortharen die al aardig op leeftijd zijn. 2 gezellige ouwe kerels die ons dagelijks bespelen om iets voor elkaar te krijgen.
Ik ben werkzaam bij het GVB als Operator OCC bij de centrale verkeersleiding in Amsterdam. Daarvoor heb ik 5 jaar bus gereden in Amsterdam, en daarna nog eens 16 jaar Metro bestuurder geweest.
Daarvoor heb ik nog 8 jaar gewerkt bij Herda verlichting in Amsterdam op de vrachtwagen om het chauffeurs vak onder de knie te krijgen. Ik realiseer me nu pas dat ik al 40 jaar (vanaf 1977) aan het werk ben.
Heeft dat iets te maken met mijn vooropleiding, totaal niet. Ik ben eigenlijk een afgestudeerd kok, maar beoefen deze skills alleen nog bij bijzondere gelegenheden met vrienden en een goed glas.

Penningmeester

Damien van der Aart

Ooit ben ik eens toevallig via een vervlogen netwerk voor online luchtvaart in contact gekomen met Ron van Houten en na een succesvol dagje meedraaien achter de SARP en in de Simulator werd besloten om vaker naar Lelystad af te reizen. Van het één kwam het ander en al snel was ik aangemeld als vrijwilliger bij de Aviodrome.

Na de verhuizing van onze simulator uit de hoek naar een meer centrale locatie in de expositiehal is alles steeds sneller gegaan. Ik voelde me steeds meer betrokken met het project en ik werd ook steeds meer betrokken bij het project. Voor het gemak is de naam Aviosim in het leven geroepen (samentrekking Aviodrome en Simulator) en na mijn aanmelding bij het NL 2000 team ben ik als project leider met Tom en Ron aan de gang gegaan. Nadat we via een lokaal domein een forum, kalender en website met wat algemene informatie hadden opgebouwd is er gekozen om het domein www.aviosim.org vast te leggen.

In 2010 ben ik er een paar maanden tussenuit geweest. Na de middelbare school koos ik voor een sabbatical naar Peru alwaar ik, vrijwillig, Engels heb gedoceerd en waar ik Spaans heb geleerd.

In januari 2011 regelde Frank van Os met een bevriend notaris dat we onder gunstige omstandigheden een stichting op konden richten. Ron, Tom, Frank en ikzelf hebben namens NL-2000 zitting genomen in het bestuur. Als penningmeester heb ik natuurlijk genoeg te doen. Niet alleen de donaties maar ook de webshop (sales) vallen onder mijn directe verantwoordelijkheid en na onze samenwerking met Sismo Soluciones (www.sismo-soluciones.com) en Simworld (www.simworld.pl) heb ik voor de stichting een hele webwinkel opgezet die ik nu samen met het team beheer. Inmiddels is onze portefeuille aardig uitgebreid. We hebben Clear to Sim (Spanje), Flybycockpits (Portugal), Skalarki (Groot-Brittannië) en een SimCor (Dubai) mogen verwelkomen als partners.

Doe ik ook nog iets naast Aviosim? Gelukkig wel! Ik ben in 2017 begonnen met de master (LLM) Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Deze master richt zich met name op het internationale (vastgoed)contractenrecht, ondernemings- en insolventierecht. Mijn kennis en vaardigheden gebruik ik ook binnen een andere uit de hand gelopen hobby in de vorm van mijn eigen kantoor. AE Advies & Beheer heeft zich gespecialiseerd in juridische advisering van MKB, stichtingen en verenigingen alsmede particulieren bij bezwaar- en beroepsprocedures. Daarnaast ondersteunen wij diverse VVE’s en bedrijven met hun financiële administratie en verzorgen wij hun belastingaangiftes.

Secretaris

Ritchie Eestermans

Een verhaaltje schrijven over jezelf… ergens is dat toch altijd lastig; waar begin je? Helemaal bij het begin? 24 jaar geleden ben Ik in Den Haag geboren. Of toch iets recenter? Na mijn terugkomst uit Florida, Amerika voor stage, ben ik begonnen bij Aviosim in januari 2015. Na een goed jaar dienst gedaan te hebben als vrijwilliger, ben ik aangetreden als secretaris in het bestuur in maart 2016. Een hoop van jullie kennen mij, maar er zijn helaas nog steeds een hoop gezichten die ik nog niet gezien heb. Veel van deze gezichten zijn nieuwe vrijwilligers die ik nog niet heb kunnen ontmoeten. Dit komt, naast een drukke werkweek (waarover straks meer) voornamelijk door het rustig aan doen dat ik verplicht ben vanwege het breken van twee vingers… au… aan elke hand heen. Helaas heb ik bijna alles op een lager pitje moeten zetten. Dit verhaal voor jullie wordt nu dan ook heel langzaam met maar twee vingertjes getypt, omdat ik nog niet al mijn vingers mag en kan gebruiken.

Binnen Aviosim ben ik voornamelijk bezig met het efficiënter maken van de regulieren bestuurs- en bedrijfsprocessen. Hiernaast verwerk ik ook de nieuwe aanmeldingen en onderhoud ik de algemene ledenadministratie.

Toen ik begon bij Aviosim in 2015, was ik zoals vermeld net terug uit Amerika. Vanuit mijn studie International Financial Management and Control liep ik daar stage op de Cost Control afdeling van een Business-to-Business reisbureau. Mijn gehele studie heb ik gewjid aan financial control en financiële zaken in het algemeen. Na terugkomst en bij Aviosim gestart te zijn, werd ik aangenomen op het hoofdkantoor van de Koninklijke KPN. Hier begeleide ik de financial controllers en de managementinformatie verstrekkers in het maken van management rapportages. Ik voelde mij hier zo op mijn plek dat KPN ook mijn thuisbasis is geweest voor mijn scriptie. Hierin heb ik onderzoek gedaan naar de communicatielijnen tussen financial control en managementinformatie (ik zal hier niet te veel in detail treden; ik heb er gelukkig een mooi cijfer mee gehaald en was toen officieel Bachelor of Science, maar het is een typisch economisch onderzoek… hoop stof… best saai).

Zoals men zegt komt aan al het goede een eind. Ik moest mijn vleugels uitslaan en het KPN-moedernest verlaten. Na KPN ben ik overgestapt naar de HEMA als financial controller (en geloof mij: ik deed meer dan alleen rookworsten tellen! Maar net zoals mijn scriptie: hoop economie, hoop financiën, dus best saai). Elke dag ging ik braaf op-en-neer tussen Den Haag en Amsterdam Noord aldaar het hoofdkantoor (voor ingewijden: Support Office) zat. Dit kosten mij qua reistijd 4 uur op een dag en heeft een hoop van mijn leven opgeslokt.

Ik zag gelukkig op tijd in dat het lange reizen niet vol te houden was en ben toen na 9 maanden van heel HEMA-trendy naar heel gewoon gegaan: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”. Dat is nu mijn motto, sinds begin september ben ik werkzaam op de financiële afdeling van Klaverblad Verzekeringen.

En voor je het weet, zijn we aangekomen in het heden. Dit is even in het kort wie ik ben en wat ik doe.

Bestuurslid

Guido van Wijngaarden

Ik ben ooit begonnen als software engineer en ben nu architect en security expert bij Atos Nederland.
Mijn vader het een drukkerij en daar mocht ik spelen met de Apple II.
Al gauw had ik mijn eerste Flightsimulator SubLogic FS1 bemachtigd. Een illegale copy, omdat het toen nog niet op de markt verschenen was.
Drie strepen en wat getallen, meer was het niet, maar het gaf je het gevoel dat je vloog.
Rond 1997 heb ik samen met een team enthousiasten NL2000 opgericht waar ik op dit moment voorzitter van ben.
Al gauw werd NL2000 een groot succes en kwamen er veel bedrijven op ons af.
Een van deze bedrijven was het NLR en heb ik samen met het NLR gesleuteld aan de software van NL2000.
Vanuit deze samenwerking is uiteindelijk het project in het Aviodrome ontstaan toen het NLR de Droge Zee ging vervangen door de Grace.
De Droge Zee ging naar het Aviodrome en vanuit NL2000 kreeg ik de rol als projectleider om dat ding aan te sluiten.
Zelf had ik er naast NL2000 veel te weinig tijd voor en was blij verast toen Ron zijn hulp aanbood.
Hij heeft nog steeds zijn bedenkingen bij deze actie, maar wij zijn er heel blij mee.
Deze hobby groeide uit tot iets groters en daarom is stichting Aviosim opgericht.
Op dit moment bemoei ik me hoofdzakelijk met de techniek en de software. Als bestuurslid ben ik betrokken bij alle projecten binnen Aviosim.
Ik heb onder andere de interface software gebouwd die nu in de Droge Zee draait.
Toekomst plannen maak ik niet, die lopen namelijk altijd uit de hand.