Ons bestuur

Het bestuur van Stichting Aviosim Nederland bestaat uit vier leden. Guido van Wijngaarden is ons technisch genie en heeft geen specifieke portefeuille. Hij ondersteunt de andere bestuursleden waar mogelijk en waar nodig en zorgt er daarnaast voor dat de projecten technisch kunnen blijven voortbestaan.

Beweeg je muis over een bestuurslid voor de contactmogelijkheden. Wil je een bestuurslid bellen en bekijk je deze pagina op je telefoon? Druk dan op het telefoontje en je belt automatisch het bestuurslid op!

 

Damien van der Aart
Penningmeester
Ritchie Eestermans
Secretaris
Ron van Houten
Voorzitter
Guido van Wijngaarden
Bestuurslid

Damien van der Aart

Penningmeester

Mijn naam is Damien en ik ben één van de bestuursleden van Aviosim!

Ooit ben ik eens toevallig via een vervlogen netwerk voor online luchtvaart in contact gekomen met Ron van Houten en na een succesvol dagje meedraaien achter de SARP en in in de Simulator werd besloten om vaker naar Lelystad af te reizen. Van het één komt het ander en al snel was ik aangemeld als vrijwilliger bij de Aviodrome.

Na de verhuizing van onze simulator uit de hoek naar een meer centrale locatie in de expositiehal is alles steeds sneller gegaan. Ik voelde me steeds meer betrokken met het project en ik werd ook steeds meer betrokken bij het project. Voor het gemak is de naam Aviosim in het leven geroepen (samentrekking Aviodrome en Simulator) en na mijn aanmelding bij het NL 2000 team ben ik als project leider met Tom en Ron aan de gang gegaan. Nadat we via een lokaal domein een forum, kalender en website met wat algemene informatie hadden opgebouwd is er gekozen om het domein www.aviosim.org vast te leggen.

4 jaar later in februari 2011 hebben het geluk mogen hebben om een stichting op te richten. Ron, Tom en ikzelf hebben namens NL-2000 zitting genomen in het bestuur van deze stichting en Frank van Os biedt ons de nodige juridische ondersteuning als bestuurslid zonder portefeuille. De werkzaamheden zijn hetzelfde maar het heeft soms een wat officieler jasje. Als penningmeester heb ik natuurlijk genoeg te doen. Niet alleen de donaties maar ook de webshop (sales) vallen onder mijn directe verantwoordelijkheid en na onze samenwerking met Sismo Soluciones (www.sismo-soluciones.com) en Simworld (www.simworld.pl) heb ik voor de stichting een hele webwinkel opgezet die ik nu samen met het team beheer. “Vervelende” keerzijde zijn de reisjes naar onze partners in Polen en Spanje die we tegenwoordig moeten maken.
Deze werkzaamheden blijven zich uitbreiden met steeds weer nieuwe partners. Recent zijn ook het Spaanse Clear to Sim en het Noors/Zweedse Univisual Warpalizer toegevoegd aan ons lijstje fabrikanten.

Doe ik ook nog iets naast Aviosim? Gelukkig wel! Ik studeer momenteel aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam en hoop daar mijn bachelorgraad binnenkort te behalen waarna ik door kan gaan met mijn master. Naast mijn parttime baan run ik samen met mijn compagnon ook nog een juridisch, fiscaal en economisch adviesbureau (AE Advies) dus vervelen doe ik zeker niet!

Ritchie Eestermans

Secretaris

Ron van Houten

Voorzitter

Op een dag in het jaar 2005 bracht ik een bezoek in de Aviodrome in Lelystad. In de expohal zag ik dat er een flight simulator stond, deze had ik al eerder gezien, maar was steeds dicht.
Toen deze open stond nam ik de kans gelijk waar om een kijkje te nemen in de sim. Ik liep Guido van Wijngaarden tegen het lijf, die in de sim aan het werk was. Ik vroeg na een uitgebreide uitleg van Guido of ik hem kon helpen, een grote fout bleek later. Sinds het 1e bezoek ben ik regelmatig met Guido aan het sleutelen geweest. toen deze een beetje kon vliegen, hebben we hem opgesteld voor het publiek met alle beperkingen die er toen bij behoorde.

Even later kwam ik Damien tegen, een jong jochie van ongeveer 16 jaren oud. Intussen lopen Guido en Damien al heel wat jaren mee, en we hebben tot nu toe mooie projecten mogen realiseren, en uiteraard veel lol gehad. Ook op persoonlijk vlak

In het jaar 2011 is Stichting Aviosim Nederland opgericht en bekleed ik de functie van voorzitter, ik mag gerust stellen dat ik zeer trots mag zijn op onze vrijwilligers, en mijn mede bestuurders die ontzettend veel werk op de achtergrond leveren. Ook hebben we nog vrijwilligers aan het werk die andere werkzaamheden verrichten, ook op hen ben ik zeer trots aan wat zij aan werk hebben geleverd.
We hebben gewoon een top ploeg, ik kan niet anders zeggen.

De volgende projecten hebben de revue intussen gepasseerd of lopen nog, je bent nooit uit gesleuteld !!!

De RFS flightsimulator ( afgerond )
F-104 simulator ( afgerond )
1e Wereld oorlog simulator ( afgerond )
737-800 simulator ( Laatste fase )
Tower simulator ( Test fase )
2e 737-800 simulator ( nog te realiseren )

Ook ben ik een van de leden die het NL-2000 team versterkt. Het NL-2000 die de Nederlandse scenery maakt voor o.a. Microsoft en P3D flightsimulator. Mijn werk waren het plaatsen van bomen, flats en hoogspanningsmasten in de scenery van Nederland versie 3 ( 2004 ) en 4 ( FSX ). Ook maken we 3D objecten voor de Amsterdamse N/Z lijn voor de Zuidas en Amsterdam Noord waar de N/Z lijn boven de grond komt. Ook hebben we voor het NLR, KLM en de luchtverkeersleiding Nederland NVNL 3d objecten geleverd.

Dat heeft de deur opengezet voor een bezoek aan diverse bedrijven.

NLR flightsimulator Airbus en towersimulator.
KLM 747 simulator.
Toren van Schiphol.
Luchtverkeersleiding Schiphol Oost.
Luchtmacht en bezoek aan de flightsimulator.

Graag tot ziens in de Aviodrome.

Guido van Wijngaarden

Bestuurslid