Onze vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zouden onze projecten niet langer kunnen bestaan. Wij zijn onze vrijwilligers dan ook zeer erkentelijk voor hun tomeloze en vrijwillige inzet. Hieronder een virtuele wall of fame met onze actieve vrijwilligers.

Wil je zelf tussen deze vrijwilligers komen te staan? Je kun je vandaag nog aanmelden als vrijwilliger door het formulier in te vullen.

Contactgegevens en informatie over ons bestuur kun je vinden door te gaan naar “onze mensen” en dan “bestuur”.

Vrijwilliger

Na een arbeidzaam leven in en om de burgerluchtvaart ben ik nu ruim 1½ jaar vrijwilliger Aviosim op Lelystad.
Na 30 jaar actief in de kleine luchtvaart heb ik mijn PPL brevet niet meer verlengd. Daarvoor in de plaats een bijzonder leuke vrijwilligers uitdaging om bezoekers van het Aviodrome een vlucht(je) aan te bieden in onze B737-800 of F104 Starfighter simulator. Luchtreizigers mogen al jaren niet meer in de cockpit komen kijken, laat staan even achter de stuurknuppel zitten. Maar in de simulator kan dat allemaal wel! De bezoekers krijgen voor “vertrek” een summiere uitleg over het besturen van een vliegtuig en dan gaan ze, vaak voor de eerste keer, zelf sturen en landen.
Het is me nog niet overkomen dat bezoekers na afloop de sim teleurgesteld verlaten. Integendeel!
Wat een geweldige hobby.
Alwin Maan Voogd Bergwerf

Vrijwilliger
Vrijwilliger
Vrijwilliger

Ik ben Richard de Zoete,
39 jaar oud en woonachtig in Lelystad. Ik werk in de zelfde stad als medewerker logistiek bij het ziekenhuis aldaar.
Ik ben bijna 4 jaar geleden ingestapt als vrijwilliger bij Aviosim bij het Aviodrome.
Ik had al een tijd vliegtuigen als hobby, en vloog thuis met mijn eigen simulator met FS9 (en nu met FSX SE) nog steeds met veel plezier.
Ook vind ik het laten vliegen van de bezoeker van het Aviodrome in onze simulatoren een hele leuke weekend invulling.

Ik hoop dit ook nog heel lang te mogen doen.

Vrijwilliger

Jaap Zwart, gepensioneerd vlieger, B757 en Citation 500. Ik vlieg nog als hobby met een Dynamic WT5, Piper Seneca en Cirrus SR22.

Ook als hobby samen met een vriend een ex Kon. Marine sleepboot; Hr. Ms. Dintel, nu Westgat.

Vrijwilliger
Vrijwilliger

Mijn naam is Johan Crooy. Ik ben 67 jaar en gepensioneerd na bijna 40 jaar gewerkt te hebben bij het Ministerie van Defensie (Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marechaussee).
Mijn grote hobby’s zijn onder andere Air Traffic Controller bij IVAO en daarnaast als gastheer optreden bij het AVIOSIM.
Tevens ben ik instructeur en bestuurder op de tram in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem en ik rijd sinds kort op de museumtram in Den Haag.
Deze rijdt als Hop On/Hop Off via een vaste route door Den Haag.

Vrijwilliger
Vrijwilliger

Tot voor kort was ik werkzaam als advocaat. In die periode voerde ik een algemene praktijk waarin strafrecht, familierecht, faillissementsrecht en algemeen verbintenissenrecht een rol speelden. Sinds juli 2016 geniet ik van mijn pensioen. In mijn vrije tijd was en ben ik tuchtrechter bij de KNZB. Daarnaast heb altijd al interesse gehad in flightsimulators (FS2004) en maak als hobby programma’s in Ms Access. Sinds half juli 2016 ben ik met veel plezier vrijwilliger bij Aviosim.

Vrijwilliger

ik ben sinds  begin 2014 vrijwilliger bij de Aviosim voornamelijk bij de woensdaggroep.

Wat ik leuk vind aan het werk bij de flightsimulatoren is het omgaan/begeleiden van de bezoekers die een kijkje in de cockpit komen nemen, vooral de omgang met de kids geeft mij veel voldoening.

Ook ben ik het aanspreekpunt wat betreft de bedrijfskleding voor deze groep.

Vrijwilliger
Mijn motivatie om vrijwilliger te worden komt omdat ik 45 jaar bij de KLM heb gewerkt  als grondwertuigkundige en diverse management functies heb vervuld.
Het vliegtuig virus zit dus in mijn bloed.
Als vrijwilliger kan ik de bezoekers van het Aviodrome kennis laten maken met de luchtvaart en beleven ze wat het is om in een cockpit een korte vlucht te maken.
Vrijwilliger

Ik zal mij even voorstellen: ik ben Herman Keizer, geboren op 29 november 1991 in Hoogland. Momenteel studeer ik Business Management, maar ik hoop deze opleiding op korte termijn af te ronden. Vanaf jonge leeftijd heb ik mij al regelmatig bezig gehouden met flight simulation, maar vanaf 2010 is dit een serieuze hobby geworden. Na een bezoek aan Aviodrome in de zomer 2013 ben ik in aanraking gekomen met Stichting Aviosim en kreeg ik de mogelijkheid om mijn hobby ook daar te beoefenen en op anderen over te brengen. Dit doe ik nu al enkele jaren met veel plezier.

Naast flight simulation ligt mijn passie vooral bij fotografie. Of het nu gaat om natuur-, stads- of luchtvaartfotografie, het is voor mij allemaal even mooi en is net als flight simulation een manier om mijn gedachten te verzetten en de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Vrijwilliger

Als zo een 40 jaar actief binnen de wereld van het Virtueel vliegen en ATC control.

Ik heb in menig organisatie gezeten zoals; SATCO, IVAO,ONLINESIM,GLOBALSIM en de Dutch Flightsim groep.

Binnen deze organisaties hield ik mij voornamelijk bezig met het verzorgen van trainingen, documentaties en opleidingen.

Ik ben in vroegere tijden al vrijwilliger geweest op de 737 en hield mij naast het vliegen veelal bezig met de ATC.

Nu ben ik op verzoek van Ron als vrijwilliger op de Towersim teruggekeerd, om mijn steentje te kunnen bijdragen en de bezoeker een ultiem kijkje te kunnen laten nemen in de wereld van de ATC en te laten genieten van het uitzicht in de Toren.

Grtz Will Klijn

Vrijwilliger

Mijn is Francisca Sommer, woonachtig in Almere.
Ik ben moeder van 2 prachtige zoons van 2 en 14 jaar oud. In de week werk ik bij Valspar BV als planner van met name autoreparatielakken. Mijn hobbies zijn uiteraard vliegen, winkelen, muziek luisteren, fitnessen en tuinieren.
Ik heb het geweldig naar mijn zin bij de Aviosim en hoop er nog heel wat uren te kunnen doorbrengen.

Vrijwilliger

Piet Kerkhoff, 70 jaar. Werkzaam als luchtverkeersleider in vele vormen bij de Koninklijke Luchtmacht gedurende 35 jaar. Een loopbaan van militair naar burger naar militair bij de Klu. Afsluitende positie SATCO bij het MilATCC te Nw. Milligen. Internationale ervaring: aantal jaren als vertegen woordeigier van de Klu en de LVNL bij Eurocontrol in zake luchtruimgebruik.

Vrijwilliger

Mijn naam is David Bruinse en ben 21 jaar jong en afkomstig vanuit Nijmegen en een masterstudent planologie/ruimtelijke ordening. Mijn passie voor de luchtvaart heeft me binnen het team van Aviosim gebracht. Het bijzondere aan vrijwilliger zijn binnen Aviosom is dat je jong en oud kan introduceren in de wereld van de luchtvaart. Men weet vaak niet wat er achter de deur van de cockpit afspeelt. Het enthousiasme en passie binnen het team van Aviosim maakt het mogelijk om mensen met deze bijzondere wereld kennis te laten maken. Wanneer dat lukt is voor mij de dag geslaagd!

Vrijwilliger

Ik ben Frank van Os, en woon in Lelystad. Sedert april 2008 ben ik werkzaam als vrijwilliger bij Aviosim/Aviodrome. Ik doe dat nog steeds met heel veel plezier. Een groot deel van de ontwikkeling van Aviosim tot wat het nu is, heb ik meegemaakt. Ik kijk daarop met veel genoegen terug. Sinds juni 2012 ben ik gepensioneerd. In mijn werkzame leven ben ik 18 jaar als vastgoed jurist werkzaam geweest bij het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten (hoofd juridische zaken), 3 jaar bij Notariskantoor Veldhuizen Beens Van de Castel te Amersfoort en de laatste 15 jaar als hoofd juridische zaken civiel bij de gemeente Lelystad. Voorts heb ik een eigen adviesbureau op het gebied van vastgoed en de daaraan gelieerde rechtsgebieden. Incidenteel verricht ik vanuit dat bureau nog werkzaamheden ten behoeve van projectontwikkelaars. Luchtvaart is altijd een passie van mij geweest en zal dat ook blijven. Van die passie kan ik genieten door het vrijwilligerschap bij Aviosim/ Aviodrome

Geboren onder de rook van vliegbasis Leeuwarden kon het niet anders dan dat ik besmet raakte met het vliegvirus.
Alles wat met luchtvaart te maken heeft is me dan ook van jongs af aan in mijn DNA gaan zitten. Hoewel een carrière op dit
gebied er nooit in heeft gezeten, ben ik als ‘amateur’wel betrokken op allerlei manieren. Met name op het gebied van het online vliegen
met simulatoren weet ik mijn weg goed te vinden. Ik geef les in theorie en ‘gesimuleerde’ praktijk, run het trainingsdepartement van ‘s werelds grootste online sim community IVAO en ben instructeur bij een virtuele flightacademy. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik werd gevraagd om vrijwilliger te worden bij Aviosim. Want wat is er nu mooier dan je dag te vullen met praten en mensen enthousiasmeren over je passie. En dat samen met enthousiaste collega’s in de inspirerende omgeving van het Aviodrome

Vrijwilliger

Mijn naam is Paul van Wingerde, 65 jaar, gehuwd en ik heb twee dochters. In mijn werkzame leven ben ik 41 jaar werkzaam geweest voor de ministeries van Defensie en Justitie. Sinds 5 jaar ben ik met Functioneel Leeftijd Ontslag waardoor voor mij de gelegenheid is ontstaan om als vrijwilliger bij Aviosim aan de slag te gaan!

 

Vrijwilliger

Ik ben Sander van der Weerd, geboren op 26 augustus 1997 en ik woon in Maartensdijk, gelegen tussen Utrecht en Hilversum. Ik volg op dit moment de opleiding vliegtuigmonteur mechanica in Hoofddorp aan het ROC van Amsterdam en hoop deze in 2020 af te ronden.

Verder ben ik zeer geïnteresseerd in de luchtvaart en ben ik in mijn vrije tijd vaak op het vliegveld in Hilversum te vinden waar ik aan zweefvliegen doe. Misschien kom ik je daar nog eens tegen, en anders tot ziens in het Aviodrome. Happy landings!

Vrijwilliger

Hallo Mede Simmers,

Ik heb mijn hele leven gewijd aan de luchtvaart, en gewerkt bij de Luchtmacht op Vlb. Twente bij 315 SQN.
Na mijn pensioen, zijn we vanuit Curaçao ( BWK F-27 en Hangaar chief 336 Sqn) naar Ureterp verhuist.
Daar wonen we nog steeds.
Begonnen met het maken van een Simulator van de B-737.
Dit was een grote klus, ongeveer 5 jaar.
Nu vlieg ik de wereld rond vanuit mijn hobbykamer.
Ik zit ook als vrijwilliger bij Aviodrome en vlieg mensen rond in de simulator.
Ook ben ik vrijwilliger bij Zuid-Oostzorg, daar rij ik met een bus om mensen op te halen voor de dagopvang.
En ik zit ook op het Mannenkoor van Ureterp.
Als laatste ben ik Penningmeester van de FS Club Friesland .
En heb een bedrijfje opgestart in het maken van Cockpits van B-737. Firma: Simcock.
Verder verveel ik me niet en kom 24 uur per dag te kort.

Vrijwilliger

Als 16 jarige ben ik bij de marine gekomen als telegrafist. Na de opleiding en wat jaartjes varen ben ik terecht gekomen op Valkenburg bij de MLD. Hier ben ik vliegtuigtelegrafist geworden en daarna verder gespecialiseerd in Electronische oorlogvoering en Acoustic (onderzeebootbestrijder).

Ik heb gevlogen op de Orion, Atlantic, Neptune, Tracker en Beechcraft. Met 53 jaar gepensioneerd en terecht gekomen bij de Aviodrome alwaar ik nog steeds mijn werk doe als startmeester van de Fouga Magister. Heb ruim 14.000 vlieguren en heb bijna de gehele wereld gezien

Vrijwilliger

Mijn naam is Cok van Wijk, geboren in amsterdam op 11 juni 1948 en getrouwd met Leny. Ik heb 3 kinderen en 4 kleinkinderen.
Na 3 jaar lts naar de KLM bedrijfsschool voor 2 jarige opleiding vliegtuigmonteur. Na vele opleidingen Gwk geworden en daarna uitgezonden naar het buitenland. In totaal heb ik 50 jaar aan vliegtuigen gewerkt van de Dakota tot de A380, dit heb ik als een erg mooie tijd ervaren. Inmiddels ben ik met pensioen. Mijn hobby’s: Aviosim, biljart, vissen, golf, reizen, op stap met de kleinkinderen, een boek lezen, klussen rondom huis en tuin en regelmatig lekker koken!

Vrijwilliger
Vrijwilliger

Als 10 jarige kwam ik voor het eerst op het oude Schiphol, tegenwoordig Schiphol-oost. Ik was onder de indruk hoe statig vliegtuigen als de Lockheed Electra, de Constellation en de Vickers Viscount aan kwamen vliegen.

Ik was meteen verknocht aan de luchtvaart. Twee jaar later maakte ik mijn eerste rondvlucht boven Amsterdam met de Havilland Dove, waarmee Martin Schröder zijn luchtvaart bedrijf Martinair begon. Als vliegtuigspotter bezocht ik alle militaire vliegvelden in ons land en de jaarlijkse open dagen van de luchtmacht.

Als ik zo rondkijk in het Aviodrome zie ik de toestellen waarmee ik ben opgegroeid en tevens de beginfase van de luchthaven schiphol zoals ik dat heb leren kennen.

Zoals ik in mijn werkzame leven heb geprobeerd cursisten enthousiast te maken voor het technisch tekenvak, zo is het sinds de afgelopen 4 jaar mijn passie mensen te vertellen over de geschiedenis van de luchtvaart en hen te laten ervaren wat er komt

kijken om een Boeing 737 of een Starfighter te laten landen.

Sinds kort ben ik tevens lid van het NL2000 team, waar ik de mogelijkheid heb om mijn interesse in de luchtvaart te combineren met mijn vakgebied.

Vrijwilliger

Ik ben Kees Duijzer. 65 kerstbomen oud en sinds medio mei 2014 met (vroeg)pensioen. Ik heb mijn diensttijd indertijd doorgebracht bij de Koninklijke Marine als radaroperator (voor de ingewijden: nagi, navigatie/gevechtsinformatiedienst). Door het werk met name achter de luchtwaarschuwingsradar en het leren herkennen van verschillende vliegtuigtypen als waarnemer op de brug, is mijn belangstelling voor de luchtvaart ontstaan.

Door mijn werk (verkeerspolitie) kwam ik dicht bij Schiphol te wonen (Hoofddorp) en daardoor bleef de fascinatie voor het luchtverkeer.

Mettertijd kwam door de snelle ontwikkeling van de PC’s de belangstelling voor de flightsimulators. Het begon met Microsoft FS5 en FS 98, daarna FS2004 en FSX.

Door mijn werk en andere activiteiten/hobby’s bleven mijn activiteiten met de flightsimulator soms op een laag pitje, maar sinds anderhalf naar geleden veranderde dat door investering in een betere en snellere PC. Dan komt de ontwikkeling in een stroomversnelling als je alle nieuwe mogelijkheden ontdekt: P3D, Xplane, IVAO, VatSim, PDMG, ga zo maar door.
Toen kwam er nog een snellere PC en inmiddels toeren we via IVAO door heel Europa (virtueel natuurlijk).

Gelukkig heb ik een lieve en verstandige vrouw, die mij helpt evenwicht te vinden in alle dingen die ik leuk vind en die waar ik ook nog  aandacht aan moet schenken.

Ik vind het heel leuk om regelmatig een dag aanwezig te zijn in Aviodrome en met de collega’s van Aviosim de bezoekers kennis te laten maken met onze sims. Door mijn vroegere werk heb ik het altijd leuk gevonden om met mensen te werken, het houdt je scherp en je blijft onder de mensen. Ja toch?

Kees Duijzer

Vrijwilliger

Mijn naam is Peter Holtrop en ik ben sinds augustus 2014 werkzaam als vrijwilliger. Ik ben wekelijks te vinden bij de simulatoren van Aviosim, het ontmoeten van zoveel verschillende bezoekers vind ik echt geweldig. Samen met je team als gastheer optreden en als de tijd het toelaat wat extra’s doen voor de bezoekers. Vliegen is samenwerken en van elkaar leren.

Vrijwilliger

Alles wat met vliegen te maken had vond en vind ik nog steeds fascinerend. Als geluids-en later ook cameraman veel over de wereld gevlogen maar nooit zelf, totdat ik de mogelijkheid had om zelf te leren vliegen. In 1988 mijn brevet gehaald. Helaas in 2001 door een hartinfarct mijn licentie verloren. Daarna door drukke werkzaamheden en detachering naar Aruba weinig meer aan vliegen gedaan. Echter het vliegvirus was nog niet verdwenen en toen ik weer terugkeerde naar Nederland ontdekte ik dat je online met vele anderen kon vliegen met de flightsimulator van Microsoft. Ik raakte geheel verslaafd aan dit virtueel vliegen met niet alleen maar een Cessna of Piper maar ook met Boeing’s en Airbussen. Met een bezoek vanwege de flightsimulatordagen in het Aviodrome maakte ik kennis met Aviosim en toen men zei dat ze vrijwilliger zochten, heb ik onmiddellijk ja gezegd. Het is fantastisch je hobby te mogen delen met anderen. Het is nog leuker om bezoekers van het Aviodrome te laten kennismaken met wat er in een cockpit gebeurd en zo ook zelf te laten voelen wat vliegen is. Ik vind het prachtig om te zien hoe enthousiast ze zijn als ze uit de simulator komen.

Vrijwilliger

Ik ben Rayen Halfhide. Ik ben woon in Almere. In de periode van 2009 tot 2011 was ik vrijwilliger bij Aviosim en ben na een onderbreking voor mijn studie en sport sinds april 2017 weer terug in het Aviodrome.

Vrijwilliger

Mijn naam is Ton Bionda en ben 69 jaar.

In het verleden heb ik gewerkt in de kantoor- en post automatisering en een aantal jaren binnen het grafische bedrijf.
Altijd heb ik een brede interesse gehad in techniek, zo ook in vliegsimulatie.

Sinds 1999 maak ik deel uit van het NL2000 team en van daaruit eigenlijk automatisch van Stichting Aviosim.
Binnen Aviosim houd ik me bezig met technische realisatie en ondersteuning van diverse projecten.

Iets wat steeds weer een uitdaging is en zodoende een fantastische tijdsbesteding

Sinds vorig jaar draai ik mee als vrijwilliger op de flightsimulator van Aviodrome.

Mijn interesse in de luchtvaart stamt al uit de kinderjaren. Staande op het platte dak van mijn opa en oma in Wormer en gewapend met een grote verrekijker van mijn opa, zag ik de vliegtuigen, toen nog Super Connies, Lockheed Electra’s, Vickers Viscount en later de DC6,7 en 8 indraaien via het baken SPY naar de Zaanstreek.

Ik zou dus piloot worden, ware het niet, dat mijn vader daar erg op tegen was en sinds de oorlog doodsbang voor vliegtuigen.
Het werd dus iets anders en ben uiteindelijk arts geworden. Maar de liefde en interesse voor het vliegen bleef.

Toen dan ook de eerste nog prille flight simulator van Microsoft verscheen, was ik meteen verkocht.
Momenteel vlieg ik met P3D versie 3, ben al 15 jaar lid en bestuurslid van vliegclub Friesland.
Ik heb een aantal jaren gevlogen met IVAO en DAC Online en de laatste tijd met VBird

Het enthousiasme voor cockpitbouw heeft mij ook aangestoken en zo had ik het geluk vorig jaar een complete cockpit van iemand over te kunnen nemen via marktplaats.
Fred Smid, oud techneut en vlieger bij de luchtmacht zet het geheel weer in elkaar en we hopen in oktober van dit jaar operationeel te zijn.

Ik ben 71 en werk nog steeds op het Medisch Centrum voor Natuurgeneeswijzen (MCNA) in Heerenveen.
Ben gehuwd met Anna, ben vader van 3 kinderen en 7 kleinkinderen.
Tot nu toe ga ik met veel plezier elke keer naar Aviodrome.

Dick Nicolai

Vrijwilliger

Mijn enthousiasme voor Aviosim komt voort uit twee hobby’s waar ik me al jaren met veel plezier mee bezig houd. In de eerste plaats is dat de enorm boeiende wereld van de luchtvaart. Het begon vroeger al met modelbouw, en het leidde uiteindelijk tot het behalen van een vliegbrevet voor kleine (sport) vliegtuigen. Mijn andere hobby is computers, en daar heb ik uiteindelijk mijn werk van gemaakt in de automatisering. Dat houdt zowel de techniek in, maar meer en meer het laten aansluiten daarvan bij hoe mensen graag met computers omgaan.

Als je het over vliegen hebt, en over computers, dan kom je vanzelf bij vliegsimulatoren terecht. En dus bij Aviosim. Het is mooi werk om bezoekers van het Aviodrome te kunnen vertellen en laten ervaren wat voor rol simulatoren spelen. En net zo mooi om van hen te horen wat zij al dan niet in de luchtvaart meegemaakt hebben. Een dag op het Aviodrome is een dag genieten.