Ritchie Eestermans

Secretaris

Secretaris

Een verhaaltje schrijven over jezelf… ergens is dat toch altijd lastig; waar begin je? Helemaal bij het begin? 24 jaar geleden ben Ik in Den Haag geboren. Of toch iets recenter? Na mijn terugkomst uit Florida, Amerika voor stage, ben ik begonnen bij Aviosim in januari 2015. Na een goed jaar dienst gedaan te hebben als vrijwilliger, ben ik aangetreden als secretaris in het bestuur in maart 2016. Een hoop van jullie kennen mij, maar er zijn helaas nog steeds een hoop gezichten die ik nog niet gezien heb. Veel van deze gezichten zijn nieuwe vrijwilligers die ik nog niet heb kunnen ontmoeten. Dit komt, naast een drukke werkweek (waarover straks meer) voornamelijk door het rustig aan doen dat ik verplicht ben vanwege het breken van twee vingers… au… aan elke hand heen. Helaas heb ik bijna alles op een lager pitje moeten zetten. Dit verhaal voor jullie wordt nu dan ook heel langzaam met maar twee vingertjes getypt, omdat ik nog niet al mijn vingers mag en kan gebruiken.

Binnen Aviosim ben ik voornamelijk bezig met het efficiënter maken van de regulieren bestuurs- en bedrijfsprocessen. Hiernaast verwerk ik ook de nieuwe aanmeldingen en onderhoud ik de algemene ledenadministratie.

Toen ik begon bij Aviosim in 2015, was ik zoals vermeld net terug uit Amerika. Vanuit mijn studie International Financial Management and Control liep ik daar stage op de Cost Control afdeling van een Business-to-Business reisbureau. Mijn gehele studie heb ik gewjid aan financial control en financiële zaken in het algemeen. Na terugkomst en bij Aviosim gestart te zijn, werd ik aangenomen op het hoofdkantoor van de Koninklijke KPN. Hier begeleide ik de financial controllers en de managementinformatie verstrekkers in het maken van management rapportages. Ik voelde mij hier zo op mijn plek dat KPN ook mijn thuisbasis is geweest voor mijn scriptie. Hierin heb ik onderzoek gedaan naar de communicatielijnen tussen financial control en managementinformatie (ik zal hier niet te veel in detail treden; ik heb er gelukkig een mooi cijfer mee gehaald en was toen officieel Bachelor of Science, maar het is een typisch economisch onderzoek… hoop stof… best saai).

Zoals men zegt komt aan al het goede een eind. Ik moest mijn vleugels uitslaan en het KPN-moedernest verlaten. Na KPN ben ik overgestapt naar de HEMA als financial controller (en geloof mij: ik deed meer dan alleen rookworsten tellen! Maar net zoals mijn scriptie: hoop economie, hoop financiën, dus best saai). Elke dag ging ik braaf op-en-neer tussen Den Haag en Amsterdam Noord aldaar het hoofdkantoor (voor ingewijden: Support Office) zat. Dit kosten mij qua reistijd 4 uur op een dag en heeft een hoop van mijn leven opgeslokt.

Ik zag gelukkig op tijd in dat het lange reizen niet vol te houden was en ben toen na 9 maanden van heel HEMA-trendy naar heel gewoon gegaan: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”. Dat is nu mijn motto, sinds begin september ben ik werkzaam op de financiële afdeling van Klaverblad Verzekeringen.

En voor je het weet, zijn we aangekomen in het heden. Dit is even in het kort wie ik ben en wat ik doe.

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.