Fokker 27 Simulator

Vorige week heeft Aviosim weer een flightsimulator opgehaald, het betreft een F27 die al geruime tijd bij iemand in zijn garage stond. Men heeft geprobeerd om de simulator weer werkende te krijgen, maar door gebrek aan tijd is men daar jammer genoeg niet in geslaagd. Aviosim heeft op verzoek van het NTM het transport geregeld, we hebben de F27 naar het NTM getransporteerd, en deze in de flightsim hal geparkeerd. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor de opbouw van deze simulator omdat de lopende projecten eerst moeten worden afgerond maar wij hebben er vertrouwen in om ook dit erfgoed binnenkort aan het publiek tentoon te stellen.

De sim is eigendom van Erfgoed Fokker, het is de bedoeling is dat beide organisaties in de toekomst gaan samenwerken om deze simulator deels, dan wel geheel weer werkend te krijgen.

Samenwerkingsovereenkomsten Aviosim, NTM, NLR en SBEN formeel getekend

Aviosim is verheugd om te kunnen mededelen dat de overeenkomsten voor de nieuwe samenwerking formeel rond zijn. Op verzoek van betrokken partijen zal Aviosim zich ontfermen over de diverse simulatoren waarbij het doel is om binnenkort in het NTM bezoekers mee te nemen in de simulator voor een belevingsvlucht.

Status werkzaamheden

De afgelopen weken zijn de vrijwilligers van Aviosim weer druk bezig geweest, de control room krijgt steeds meer vorm, de videowall met schermen voor monitoren van de GRACE staat intussen overeind en de schermen zijn aangesloten op de stroomvoorziening. Dankzij de zeer uitgebreide documentatie hing alles snel op de juiste plek.

Ook de vele pc’s staan intussen op hun plek. We hebben heel veel spullen van het NLR meegenomen, en alles is ingepakt in verhuisdozen, dat kan af en toe lastig zijn als je net iets zoekt wat je specifiek nodig heb. Gezien de vele verhuisdozen valt het gelukkig nog mee, de meeste spullen waren snel gevonden. De volgende stap is het aansluiten van de controle PC’s op de schermen.

Ook de opbouw van onze 737-800 is in volle gang, alle delen van de cockpitshell staan nu boven. Het visual systeem die we voorheen gebruikte gaat nu terug naar de GRACE en wij hebben onze lasser gevraagd om voor de 737NG een halfrond frame te maken. Hier zullen wij een doek op spannen met een breedte van ruim 4 meter. Het beeld wordt door 3 beamer’s geprojecteerd op het doek waarbij we veel hulp krijgen van onze leveranciers om hier weer wat moois van te maken. De meeste componenten staan op hun plek, de kwetsbare delen staan bij iemand op zolder, maar deze komen binnenkort naar het NTM.

We zijn ook blij met het hulp van de vrijwilligers van het NTM die ons aan alle kanten helpen met hand- en spandiensten, de een kan een heftruck besturen, de ander doet weer wat anders om ons te helpen, het is geweldig dat men elkaar op deze manier helpt, wij doen uiteraard ook ons best als ons wordt gevraagd hen te assisteren.

Simweekend 2019

Samen met andere partners organiseert Aviosim dit jaar het eerste Simweekend International. Geheel in lijn met de gedachte achter het Nederlands Transport Museum zullen wij dit weekend niet alleen op flight simulator richten maar ook de race simulators zullen vertegenwoordig zijn.

De betrokken organisaties werken achter de schermen hard aan de voorbereidingen en marketing van het evenement en het gaat de goede kant op. De eerste organisaties hebben zich voor een stand aangemeld en ook de luchtverkeersleiding Nederland zal aanwezig zijn voor enkele presentaties en lezingen.

Alle informatie en de mogelijkheid om online kaartjes te kopen tref je aan op https://www.simweekend.nl

Skip to content