Eindejaarsborrel Aviosim

Op zaterdag 30 november hebben we de eindejaarsborrel van Aviosim gehad. Voor ons als organisatie het moment om onze vrijwilligers en de gasten van NTM en NLR te bedanken voor hun inzet gedurende het eerste jaar. Dit is traditioneel ook het moment voor een korte terugblik en een toelichting op de komende projecten.

Dankzij Joost hebben we boven alle ingangen mooie schermen hangen. Bezoekers die wel eens op Schiphol komen zullen deze schermen waarschijnlijk herkennen. In de nabije toekomst zullen we van deze schermen gebruik maken om de bezoeker te informeren met betrekking tot de geboekte vluchten. Er is de mogelijkheid om bijvoorbeeld een zelf gekozen vluchtnummer of een groepsnaam weer te geven. Daarachter zal dan het geboekte tijdslot verschijnen.

GRACE controlekamer

Mede dankzij de inspanning van medewerkers van het NLR is de controlekamer van GRACE klaar voor gebruik. Alle computer systemen zijn geconfigureerd en men kan vanuit de controlekamer alles wat in GRACE gebeurd live volgen. Niet alleen krijgt de operator en de bezoeker visueel te zien wat de piloot in GRACE ziet, we kunnen ook live meekijken naar de status van instrumenten. Daarnaast zien we de weergave van instrumenten en diverse flight management systemen. Deze zeer uitgebreide controlekamer is niet alleen leuk voor de bezoeker maar ook uitermate geschikt voor communicatietraining en andere bedrijfsevenementen. Binnenkort mogen we de eerste gasten al verwelkomen. We zien ernaar uit om ze op deze interactieve manier kennis te laten maken met luchtvaart.

Bekabeling en voeding

Simultaan aan het opzetten van de controlekamer zijn vrijwilligers van Aviosim en NLR ook bezig geweest met orde brengen in de chaos aan kabels. De eerste stappen voor wat betreft het aansluiten van de stroomvoorziening van de cockpit zijn genomen! Binnenkort worden de monitoren op de cockpit geplaatst voor de visual systemen waarbij we in de eerste fase gebruik zullen maken van spiegelsystemen om een diepte effect te simuleren. Daarna worden de overige computersystemen gekoppeld en kunnen de eerste vliegtests voorzichtig beginnen.

737NG

Niels is druk bezig geweest met de 737NG. Alle configuratie is afgerond en Prosim737 werkt weer volledig. Vanuit Portugal zijn enkele leuke items verkregen ter aanvulling of verbetering van de simulator. We zijn onze partners zeer dankbaar voor hun voortdurende support. Een andere sponsor is een scherm voor het visual systeem aan het maken voor ons. Deze professionele fabriek wilde ons hiermee sponsoren en deze toevoeging zal zeer binnenkort worden geleverd. Anders dan op de oude locatie zal de 737NG nu van visuals voorzien worden met behulp van een groot, halfrond, scherm en beamers.

Versterk ons team!

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Heb je affiniteit en ervaring met techniek en flight simulators? Dan zijn we op zoek naar jou! Via deze link kun je jezelf aanmelden. Je aanmelding nemen we zorgvuldig door en we zullen je daarna uitnodigen voor een gesprek. Graag tot snel!

 

Skip to content