Inmiddels zijn we in de eerste weken van 2020 goed opgeschoten met de verschillende simulatoren. Er is door onze vrijwilligers hard en enthousiast gewerkt en men komt met mooie initiatieven.

737 Simulator

Met de 737NG wordt inmiddels op frequente basis gevlogen. Niels, Joost en Bas hebben hard gewerkt aan de simulator en deze vliegt nu stabiel. De eerste echte testvluchten zijn een succes te noemen. Een lokale sponsor heeft zorg gedragen voor een op maat gemaakt frame waardoor we binnenkort het scherm van 4 meter breed kunnen plaatsen. Onze vaste partner heeft twee gloednieuwe B737 cockpitstoelen toegezegd als finishing touch.

In maart beginnen de eerste public test flights. Vanaf april zullen we volledige live gaan met de 737 is de verwachting. De vluchten op de 737 moeten vooraf geboekt worden en worden een echte “ervaringsvlucht” waarbij we ook voor een gepast aandenken zullen zorgen. Aan bezoekers wordt, naast entree van het museum, een kleine bijdrage gevraagd zodat de Stichting ook in de toekomst het onderhoud kan blijven bekostigen.

GRACE

Zoals de oplettende bezoeker wellicht opvalt is de instructor wall helemaal af. We kunnen GRACE dan ook bedienen vanuit de controlekamer. Onze vrijwilligers hebben, samen met (oud)medewerkers van het NLR gezorgd voor een sneltreinvaart in de opbouw van de controlekamer.

Afgelopen weekend zijn de eerste meters aan kabels voorbereid. Binnenkort zal de GRACE worden aangesloten op de interfaces waarna er kan worden gevlogen met de simulator.

Blijf onze website en social media in de gaten houden voor updates!

Donaties

De Stichting ontvangt van tijd tot tijd donaties van enthousiaste donateurs die onze projecten een warm hard toedragen. Wil jij ons helpen om de projecten ook in de toekomst te kunnen blijven onderhouden? Je kunt vrijblijvend een donatie verrichten. Aviosim is een ANBI en je geniet mogelijk fiscale voordelen als je aan de Stichting doneert. Je verricht een donatie via onderstaand formulier. Het bedrag is vrij aanpasbaar.

Doneer € -

 

Skip to content