GRACE Update

Na lange tijd van onzekerheid heeft Aviosim het Grace project weer opgestart. In verband met de Corona maatregelen werken we voorlopig nog met een minimale bezetting aan Grace. Ondanks dat, maken we toch grote vorderingen bij de wederopbouw van Grace.

Computersystemen

Alle computer systemen zijn aangesloten en werken naar behoren. We kunnen de besturing van Grace vanuit de controlroom doen.

Gisteren hebben we voor het eerst stroom op de cockpit gezet. Dat ging voorspoedig en ook de communicatie tussen de computer systemen en de cockpit verliep goed. Er zijn flinke stappen gemaakt in de richting van de eerste vlucht.

WAC Spiegelsysteem

We gaan ons nu richten op het WAC spiegelsysteem. Deze plaatsen we met vier visual monitoren voor de cockpit. We zullen daarnaast het CLS systeem aansluiten voor besturing van de primary flight controls en de daaraan gekoppelde feedback systemen.

Testfase

Als dit alles afgerond is gaan we de test fase in. De bedoeling is om tijdens deze test fase de simulator stabiel en betrouwbaar genoeg te krijgen. Als de test fase is afgerond gaan we kijken hoe we de simulator onder begeleiding open kunnen stellen voor bezoekers.

Skip to content