Ontwikkelingen GRACE

By Guido van Wijngaarden – februari 2022

Achtergrond Aviosim Nederland
Tot 2018 was Aviosim verantwoordelijk voor de exploitatie van alle flightsimulators in het Aviodrome. Aviosim had echter ambities om zich buiten het Aviodrome te gaan richten op de professionelere simulators en met name op de techniek. Daarom is toen de samenwerking tussen Aviosim en Aviodrome gestopt en is de exploitatie van de simulators overgedragen aan het Aviodrome die dit zelf met ervaren Aviodrome vrijwilligers op wilde pakken.

Om de ambities te kunnen waarmaken had Aviosim meer ruimte nodig en vooral ook meer vrijheid. De keuze viel al gauw op het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep en daar was Aviosim meteen van harte welkom.

Hulpvraag SBEN & NLR
In dezelfde periode was het NLR bezig met verbouwingen en werd bekend dat de er geen plaats meer was voor de Grace simulator en dat deze overgedragen zou worden naar Stichting Behoud Erfgoed NLR (SBEN). De hulp van Aviosim werd daarbij ingeroepen voor de projectleiding en een groot deel van de werkzaamheden rond de verhuizing. Aviosim heeft dit opgepakt en is met man en macht aan de slag gegaan om de Grace te redden. De verhuizing verliep wonderbaarlijk goed en de Grace is helemaal compleet zonder schade naar het NTM overgebracht.

Eenmaal in het NTM aangekomen is gestart met de wederopbouw van de Grace. Ook daarvoor werd na overleg met alle betrokken partijen ook dit keer de projectleiding bij Aviosim belegd. Door de bewonderenswaardige inzet van vele vrijwilligers van Aviosim, NLR, SBEN en NTM is het uiteindelijk gelukt om de Grace weer helemaal operationeel te krijgen. De eerste voorzichtige tests verliepen goed.

Corona en de eerste tests
De afgelopen jaren zijn door Corona enorm hectisch geweest. Museums moesten dicht en ook Aviosim was genoodzaakt alle projecten meerdere malen neer te leggen. Daardoor is begrijpelijk ook de levering van een airco vertraagd. Deze airco is essentieel voor de koeling van de elektronische componenten in de simulator cockpit. Inmiddels is dankzij de firma Stulz de airco operationeel en hoeft niemand zich meer zorgen te maken over de koeling van de elektronica.

Op 26 februari zijn de eerste langere test vluchten gemaakt. Een hele beleving als de stick shaker in werking treedt en het stuur uit je handen getrokken wordt om een stall te voorkomen. Het laat temeer zien dat de Grace niet zomaar een simulator is. Door het Control Loading System van Moog is de interactie tussen de piloot en de flightcontrols erg realistisch.

De volgende stap is het uitvoeren van duurtests om te zien of de simulator stabiel genoeg functioneert. De simulator is erg complex en alle essentiële onderdelen moeten goed functioneren voordat je er in kunt vliegen.

Opleiding
Er moet ook een opleiding komen voor de vrijwilligers die de simulator gaan bedienen. Een flightsimulator als de Grace bedien je niet zomaar. Ongeveer 22 computers zijn nodig voor alle functies van de simulator. Boven in de museumhal is een controlroom ingericht om de simulator te bedienen. Voor de opleidingen zal een trainingsteam vanuit Aviosim de regie voeren.

Gevlogen kan worden met een Fokker100 boven de mooie scenery van NL2000. Aviosim en NLR werken al jaren samen met NL2000 om de beleving van degene die in de simulator vliegt zo realistisch mogelijk te maken.

Reserveringen
Het is de bedoeling dat bezoekers uiteindelijk een vlucht kunnen reserveren. Hiertoe wordt een gedeelte op de website ingericht waar men de beschikbaarheid kan zien en vervolgens een reservering kan maken. Reserveren is straks noodzakelijk voor zowel de 737NG als voor de GRACE.

Tot slot
Veel mensen wilden ons niet geloven toen we in 2018 met de plannen voor de Grace naar buiten kwamen. Er is hard om gelachten en velen dachten dat het Aviosim nooit zou lukken. Door het vertrouwen wat SBEN, NLR en NTM in Aviosim hadden is het gelukt om deze mooie simulator te redden en te kunnen tonen aan het publiek. Toch iets waar we met z’n allen trots op kunnen zijn en daar mogen we ons best wel even voor op de borst kloppen.

[rl_gallery id=”6130″]
Skip to content