Damien van der Aart

Ooit ben ik eens toevallig via een vervlogen netwerk voor online luchtvaart in contact gekomen met Ron van Houten en na een succesvol dagje meedraaien achter de SARP en in de Simulator werd besloten om vaker naar Lelystad af te reizen. Van het één kwam het ander en al snel was ik aangemeld als vrijwilliger bij de Aviodrome.

Na de verhuizing van onze simulator uit de hoek naar een meer centrale locatie in de expositiehal is alles steeds sneller gegaan. Ik voelde me steeds meer betrokken met het project en ik werd ook steeds meer betrokken bij het project. Voor het gemak is de naam Aviosim in het leven geroepen (samentrekking Aviodrome en Simulator) en na mijn aanmelding bij het NL 2000 team ben ik als project leider met Tom en Ron aan de gang gegaan. Nadat we via een lokaal domein een forum, kalender en website met wat algemene informatie hadden opgebouwd is er gekozen om het domein www.aviosim.org vast te leggen.

In 2010 ben ik er een paar maanden tussenuit geweest. Na de middelbare school koos ik voor een sabbatical naar Peru alwaar ik, vrijwillig, Engels heb gedoceerd en waar ik Spaans heb geleerd.

In januari 2011 regelde Frank van Os met een bevriend notaris dat we onder gunstige omstandigheden een stichting op konden richten. Ron, Tom, Frank en ikzelf hebben namens NL-2000 zitting genomen in het bestuur. Als penningmeester heb ik natuurlijk genoeg te doen. Niet alleen de donaties maar ook de webshop (sales) vallen onder mijn directe verantwoordelijkheid en na onze samenwerking met Sismo Soluciones (www.sismo-soluciones.com) en Simworld (www.simworld.pl) heb ik voor de stichting een hele webwinkel opgezet die ik nu samen met het team beheer. Inmiddels is onze portefeuille aardig uitgebreid. We hebben Clear to Sim (Spanje), Flybycockpits (Portugal), Skalarki (Groot-Brittannië) en een SimCor (Dubai) mogen verwelkomen als partners.

Doe ik ook nog iets naast Aviosim? Gelukkig wel! Ik ben in 2017 begonnen met de master (LLM) Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Deze master richt zich met name op het internationale (vastgoed)contractenrecht, ondernemings- en insolventierecht. Mijn kennis en vaardigheden gebruik ik ook binnen een andere uit de hand gelopen hobby in de vorm van mijn eigen kantoor. AE Advies & Beheer heeft zich gespecialiseerd in juridische advisering van MKB, stichtingen en verenigingen alsmede particulieren bij bezwaar- en beroepsprocedures. Daarnaast ondersteunen wij diverse VVE’s en bedrijven met hun financiële administratie en verzorgen wij hun belastingaangiftes.