Voorbereidingen simulator-hal

Spread the love

Er zijn grote stappen gemaakt de afgelopen periode, de stellingen in de hal waar de simulator komt te staan zijn nu volledig afgevoerd. Er is hierdoor een grote hal leeg gekomen onder onze kantoren. In deze hal zal de GRACE opgebouwd gaan worden. Een kantoorruimte zal als controlekamer worden ingericht. Een andere kantoorruimte zal als briefing- en presentatieruimte gebruik gaan worden.

Alle kantoren ondergaan momenteel een upgrade. Ze zijn voorzien van nieuwe tapijttegels en binnenkort worden meubilair en computers geplaatst. Een groothandel in plafondtegels heeft ons een grote lading plafondtegels gesponsord zodat we alle vervuilde en beschadigde delen kunnen vervangen.

Nu de stellingen geheel zijn verwijderd moet de hal grondig worden schoongemaakt alvorens de werkzaamheden aan de GRACE kunnen gaan beginnen. Wij hebben een leuke deal met een gespecialiseerd bedrijf die een grote schoonmaakmachine aan Aviosim heeft aangeboden. Deze professionele machine (waarop je kunt zitten) kunnen we zo lang gebruiken als nodig is om de hal helemaal te reinigen.

In totaal zullen we drie kantoren volledig inrichten. In één van de kantoren komt de technische c.q. werkruimte en opslag van Aviosim, ook komt daar een bureau waar vrijwilligers van Aviosim hun diverse werkzaamheden kunnen verrichten. Het tweede kantoor zal volledig worden ingericht als controlekamer. De apparatuur om de GRACE te bedienen en monitoren zal hier worden teruggeplaatst en bezoekers kunnen daar mee kijken hoe een complexe simulator wordt bediend. Het derde kantoor zal een algemene ontvangstruimte worden. Bezoekers die een vlucht komen maken zullen een briefing ontvangen in deze ruimte en Aviosim en NTM zullen deze ruimte gebruiken om gasten te ontvangen en presentaties te houden.

Het bestuur van Aviosim en NTM zijn erg blij met de vele bedrijven die weer bereid zijn om ons op weg te helpen. Dankzij de hulp van deze bedrijven komt alles in een sneltreinvaart en kunnen er echt grote stappen gezet worden. Binnenkort zullen we deze bedrijven toevoegen als partner zodat men ook weet wie ons heeft geholpen tijdens deze drukke fase van de werkzaamheden.

Via dit bericht delen we graag ook nog wat foto’s van de ontwikkelingen. Vanzelfsprekend houden we jullie via de website en via social media op de hoogte van de ontwikkelingen!

Een reactie plaatsen

2 gedachten over “Voorbereidingen simulator-hal”